Szeretném leszögezni, hogy nem vagyok vírus és oltás tagadó!

Ennek ellentmondani látszik, hogy ritkán szedek be bármilyen gyógyszert! Antibiotikumot még ritkábban. Viszont rendszeresen kapkodok be étrendkiegészítő vitaminokat, ásványianyag tablettákat.

Tudom és elismerem, hogy rengeteg életet mentettek meg a védőoltások.

És ezt a részt ezzel le is zárnám!

A ReforMerek munkatársaként rengeteg megkeresést kapok, hogy mit lehetne tenni a mostani különleges helyzetben. 

És én is érintett lettem a feleségem révén.

Ugyanis ultimátumot kapott az igazgatótól, hogy szuri vagy lapát. Lehet választani.

Tegnap még kedves kollegina volt, mára egy függőben lévő munkatárs lett, aki, ha nem oltat, mehet, amerre lát! Természetesen ezzel nincs egyedül a munkahelyén.

De mielőtt beleesnék a “mindenszentnekmagafeléhajlikakeze” csapdájába, hadd meséljek el egy-két másik sztorit.

Egy egyenruhás ismerősöm hívott fel kétségbeesve, hogy elmondja a kálváriáját.

Pár hete tüntették ki, amiért hősiesen helytállt a nehéz, pandémiás időkben és ezt némi papírpénzzel nyomatékosították is.

Aztán pár napja kapta az utasítást, hogy ha nem veszi fel az oltást, akkor elküldik fizetésnélkülire és visszavonják az összes engedélyét, ami a külön munkákra vonatkozott. És újat nem fog kapni! Több tíz éve szerelmese a munkájának. Mindent elvállalt, mindent rá lehetett bízni. De az oltást nem hajlandó felvenni. Több társával egyetemben. 

Mint mondtam a munkám révén nem csak az ismerősi körből van információm.

Egy pedagógus 30 éves múlttal szintén a váltás szélére került. Beszélgetésünk közben kijelentette, hogy akkor inkább megy árufeltöltőnek egy multihoz dupla fizetésért, mert ott nem kényszerítik olyanra, amit nem akar.
Idézem; Hogyan tanítsam nekik ezután Petőfit és ‘56-ot? 

Van olyan ember, akinek tiltja a vallása, pánikbeteg és elájul már akkor is, ha ceruzával közelítenek feléje.
Van, aki felelősséget vállal az életéért és bízik az immunrendszerében.

És miért ne lehetne az átlagembernek negatív véleménye egy kísérleti stádiumban lévő szerről? És egyáltalán miért kellene parancsra oltakoznunk?

Az is megdőlt, hogy csak az egyszerű, tanulatlan emberek nem veszik fel az oltást.

Ez egyébként nagyon cinikus és lenéző hozzáállás a „szakkommentátor” részéről. 

Azt is tudjuk, hogy az oltás azt védi aki felveszi. Tehát ugyan úgy fertőz és ugyanannyi esélye van a betegség elkapására mint az oltatlan társának. Az, hogy mennyivel súlyosabb a lefolyás azt nem lehet igazán tudni! De itt most nem ez a lényeg.
Nem lehet olyan dologra kötelezni senkit ami az egészségére káros is lehet!

És mindezt karácsony előtt.

Amikor úgy is sakkozik a nép, hogy hogyan jöjjön ki a mindig szűkös forrásaiból. 

Csak gratulálni tudok a törvényhozónak és a végrehajtónak is!!!

-abonyi lászló-

Egy válasz

  1. Sunyi az állami hozzáállás, a munkaerőpiaci értékét csökkenti az oltatlan embereknek. Holott az oltás elvileg nem kötelező. Újabb szint a diszkriminatív igazolványok után. És higyje el, hazánkban még istenes a helyzet, az állítólag „liberális” Nyugaton lassan már levegőt sem kaphatnak, akik nem kértek egy (egyébként hasznos, de) kísérleti készítményből. Én magam be vagyok oltva, a háromszor is, (negyedszer már nem kérek belőle, főleg, ha az omikron nem olyan veszélyes és csak Pfizer lesz rá), és a legtávolabb vagyok a vírus veszélyeit tagadóktól, de mélységesen nem értek egyet azzal a politikával, amit az állam folytat. Jogsértések helyett pozitív ösztönzést kéne alkalmazni az oltások népszerűsítésére. Esetleg, ha lejárt a kísérleti időszak, a vírus által legveszélyeztettebb korosztálynak elő lehetne majd írni az oltást, de nem ilyen sunyi kényszerítéssel, hanem rendesen kimondva. Addig pedig teljesen nonszensz az egész. A lezárásokkal, a pánikkeltéssel, és az embereket az arcok és a mimika eltakarásával személytelen maszkkal együtt. Hajrá ReforMerek! Bencsik mozgalma csalódás volt nekem az oltásfasizmus miatt, Ecsenyi szóra sem érdemes, a Mi Hazánk meg túl sok. Ti vagytok az egyedüli remény, a választáson, ahol a jachtozó tolvajok küzdenek a szemkilövető tolvajokkal, és néha beleugat a mérkőzésbe a kutya meg valami pornós fickó. Egy új kisgazda mozgalom hiányzik ennek az országnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük