Az “újbaloldal” követői nem emlékeznek arra a frenetikus törvényre, amikor az ÁFÁ-t a Gyurcsány- kormány levitte 25%-ról 20-ra. 

Az eredmény hihetetlen volt.

Semmi sem lett olcsóbb, ráadásul a szakértők óva intették a kormányt ettől a döntéstől. Hiába. Pár hónappal később visszaállították 25%-ra az ÁFÁ-t és minden jelentősen megdrágult, meghaladva akár az 5%-os árnövekedést is.

Ezt csak bevezetőként szántam a “rezsicsökkentés” eltörlésének margójára. Ez az intézkedés az ország lakosságának legalább a 70%-át érinti. Körülbelül ennyi ember az, aki nem éri el bevételben/vagyonban/megtakarításban azt a szintet, hogy egy 30%-os áremelkedés ne gyűrné a földre az egész családi kasszát. 

Ennyi embernek nincs annyi megtakarítása, hogy új háztartási eszközt vegyen minden gond nélkül, ha a régi elromlana. 

Ennyi ember nem engedheti meg magának a rendszeres nyaralást. A fiatal autót, a bankbetétet.

Miért kell egy új politikai réteget létrehozni? (Nem véletlenül, nem politikai ELIT-et írtam.) 

Mert a mai politikusnak (tisztelet a kivételnek) fogalma sincs arról, hogy hogyan élnek a Magyar Emberek. 

Mik a problémáik. Mivel küzd a Vállalkozó. Mitől fél a Nyugdíjas.

Mi szavazók, csak számok vagyunk. Statisztikai jel. De persze ez nem csak itthon van így. De mivel mi egy kicsit szegényebb ország vagyunk, ezért nálunk ezek a problémák hatványozottabban jelentkeznek! Kellenek a kis, az új pártok, hogy balanszok legyenek az ostoba döntések megakadályozásában. 

Az egyik legjobb példa mindjárt a bevándorló kérdés!

A Liberálisok simán adnának/adnak segélyt akár évekre is. Lakhatást, egészségügyi ellátást, tanulási lehetőséget, stb. A segély minimum összege  700 € 24 hónapon keresztül. 

Itthon, ha valaki elveszti a munkáját, az három hónapra megkapja a fizetése egy minimális százalékát. A minimál nyugdíj 11 éve nem változott. 28500 Ft. Leírni is borzongató!

A baloldal szó nélkül és számolatlanul engedné be fiatal férfiak százezreit. Azzal magyarázva, hogy ezek az emberek majd rendbe teszik a népesedés problematikáját és elvégzik majd azokat a piszkos munkákat, amiket az európai polgárok már nem akarnak elvégezni. 

Ha ezek a politikusok nem számokat látnának életek helyett, akkor hamar rájönnének, hogy ha a most itt élő nők nem akarnak szülni, attól nem jön meg a kedvük, hogy egy kiéhezett férfi hordát engednek rájuk. 

Ezek a fiatal férfiak otthon sosem dolgoztak és éppen ezért hihetetlen kis része van, aki munkát szeretne találni magának. 

Aki elgondolkodik a helyzetről, az egyértelműen látja, hogy ezek a határon várakozó menekültek nem fogják megoldani a problémánkat. Legalábbis nem úgy, ahogy mi itt élő polgárok szeretnénk.

Látható a híradóban is, hogy ezek az emberek simán betörnek a házakba, házainkba és elveszik, amit szeretnének. Letapossák a veteményt, kifosztják a kamrát és egyre erőszakosabbak.

Európai fővárosokban már szinte megszokott a “nogo” zónák kialakulása. 

Ez egyértelműen csapdába szorítja az ott lakókat. Teljesen elértéktelenedik az ingatlan, lakhatatlanná válik a környék. A gyerekesek menekülnek, és helyettük bűnbandák veszik át az irányítást. És nekünk Magyaroknak általában az ingatlanunk az egyetlen vagyonunk. 

Én elfogadom, hogy a menekültek borzalmakat éltek és élnek át. De azok, akik megnyomorították őket pusztán azért, mert ezek az emberek másképpen gondolkodnak a társadalmi berendezkedés fogalmáról, a vallásról, netalán olyan természeti kincsek birtokában vannak, ami miatt érdemes volt őket gyarmatosítani, azok széttárt kezekkel mutogatnak, hogy fogadjátok csak be őket, mert ettől nektek majd nagyon jó lesz. Kizsákmányolták, kirabolták őket. Elvették az életüket, lebombázták a házaikat. Fegyverrel segítették a harcoló feleket egymás ellen, hogy az egész nemzetük kivérezzen. 

És ezek a szerencsétlenek egyre hangosabban követelik a jóvátételüket. Teljesen jogosan. Csak rossz helyen. Mert direkt rossz helyre irányítják őket.

A mostani választásoknak nagyon nagy a súlya. 

Nem csak annyi, hogy kétszer/háromszor annyi lesz a gáz ára, mint most. De elveszíthetjük a nyugalmunkat, az értékeinket, az évek alatt megszerzett vagyonunkat, a biztonságot és ki kell mondani a JÖVŐT. Elveszítjük a jövőnket.

A baloldali tömörülés mindent elvenne tőlünk csak azért, hogy a hatalmukat megszilárdítsák és létrehozzanak egy élhetetlen “egyesülteurópát”. 

Eladnák ÚJRA a közműveinket, a földjeinket, megszüntetnék a történelmünket, nemzet tudatunkat, a pénzünket, és talán a nyelvünket is. 

Végre valóra válhatna a “múltat végképp eltörölni” jelmondat. Csak ügyesen már nem a múltunknak, de a jövőnknek is annyi………..

Ez egy sorsdöntő választás lesz! 

-abonyi lászló-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük